Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

локалитет

Во основата на локалитетот Стибера се македонски градби, покажуваат најновите археолошки истражувања…

Најновите истражувања на археолозите од прилепскиот завод и музеј им ги потврдија претпоставките дека во основата на градбите на античкиот локалитет „Стибера“ кај Прилеп кој егзистирал од 3 и 4 век пред нашата до 4 век од нашата ера и е

Археолозите од прилепскиот музеј открија остатоци од градба на римска бања на локалитетот Долиште!

Остатоци од градба на римска бања, најверојатно јавна, открија археолозите од прилепскиот музеј со најновите археолошки ископувања на античкиот локалитет Долиште, меѓу прилепските села Прилепец и Волково. Остатоците се од 3 и 4 век од