Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Мишел Башелет

Висок преставник на ОН за човекови права тврди: “Нивото на нелегални убиства во Украина е ШОКАНТНО!“

Високата комесарка на Обединетите нации за човекови права, Мишел Башелет соопшти дека илјада тела биле откриени во регионот околу Киев во последните недели.  Таа посочи дека истрагата може да покаже дека многу убиства на цивили се