Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Млади

СЕ ПОВЕЌЕ МЛАДИ ЗАВРШУВААТ ВО ПСИХИЈАТРИСКИТЕ БОЛНИЦИ – Депресијата коси меѓу 18 и 30 години!?

Само на Клиниката за психијатриски болести "Д-р Лаза Лазаревиќ" лани речиси секој четврти хоспитализиран пациент бил на возраст од 18 до 30 години, додека речиси секој петти кој се лекувал амбулантно бил на таа возраст.

Србија, Северна Македонија и Албанија со заедничка цел на поврзување на младите од регионот

На состанокот на Регионалната канцеларија за соработка на младите што денес се одржа во Белград, на кој присуствуваа министерот за млади и спорт на Србија, Вања Удовичиќ, државниот министер за млади и деца на Република Албанија, Бора

Маричиќ: За младите да останат дома, ЕУ ни е единствената алтернатива

Подобар пат од ЕУ немаме, секоја друга алтернатива за земјава ќе ги стимулира граѓаните да го бараат спасот надвор од државата. Ќе гледаат како да одат да работат во земјите-членки на ЕУ со својот или со друг пасош, рече денеска

Младите во Бугарија и Македонија делат исто секојдневие, решението е меѓусебна соработка

Ние сме блиски земји кои имаат плодна почва на соработка и кои може да се почитуваат едни со други, рече пратеничката на ЛДП Моника Зајкова на конференцијата БГМК2030 „Граѓански придонес во градење на доверба, заедништво и сојузништво“

Вучиќ: Нова помош од 100 евра за лицаta од 16 до 30 години

Мерката ќе важи за младите од 16 до 30 години кои веќе на 1 февруари ќе добијат 100 евра. Вучиќ објасни дека парите ќе ги добијат сите кои имаат 16 години или помалку од 30 години. „Тоа е многу добра вест, брзо ќе ја реализираме, а