Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Наталија Гаврилица

МОЛДАВИЈА БАРА ИТНО ПОВЕЛКУВАЊЕ НА РУСКАТА ВОЈСКА ОД ПРИДЊЕСТРОВЈЕ – Премиерката на државата…

Со помош на Обединетите нации (ОН), Молдавија бара повлекување на руската армија од територијата на Придњестровје, бидејќи сака да се најде мирно решение за конфликтот, кажа молдавската премиерка Наталија Гаврилица. „Молдавија ја