Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

ненајавена посета

Бербок од Украина: „ЖРТВИТЕ КОИ ТОЛКУ СИЛНО ГИ ЧУВСТВУВАМЕ ОВДЕ, ТИЕ ЖРТВИ МОЖЕВМЕ ДА БИДЕМЕ НИЕ!“

Германската министерка за надворешни работи Аналена Бербок денеска престојува во ненајавена посета на Украина, што е прво патување на член на германскате власти во таа земја од почетокот на руската инвазија на 24 февруари. Нејзината