Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

оклопни возила

СРПСКАТА ВОЈСКА НАБАВИ АМЕРИКАНСКИ ОКЛОПНИ ВОЗИЛА: Првите пет претставени на „Штит 22“!

Војската на Србија (ВС) набави оклопни возила „БерКет“ од САД за потребите на воената полиција, што ќе биде првпат во модерната историја на Србија воената полиција да користи ваков тип возила од американско производство. Според