Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

откриена

Археолозите од прилепскиот музеј открија остатоци од градба на римска бања на локалитетот Долиште!

Остатоци од градба на римска бања, најверојатно јавна, открија археолозите од прилепскиот музеј со најновите археолошки ископувања на античкиот локалитет Долиште, меѓу прилепските села Прилепец и Волково. Остатоците се од 3 и 4 век од