Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

прекинува

Украина затвора КЛУЧНА ТОЧКА за транзит на гас кон Европа! Поради „ВИША СИЛА“ се прекинува преносот…

Украинскиот систем за пренос на гас ГТСОУ денеска соопшти дека „поради виша сила“ од утре ќе го прекине преносот на руски гас преку влезната точка Сохранивка. Сохранивка е една од двете клучни точки за снабдување со руски гас во