Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

припојување

БРИТАНЦИТЕ ВЕРУВААТ ДЕКА ВЛАСТИТЕ ВО ХЕРСОН ЌЕ БАРААТ ПРИКЛУЧУВАЊЕ КОН РУСИЈА!

Според редовниот извештај на британското разузнавање, воено-цивилната управа на Херсон, на чие чело се поставени руски луѓе, ќе бара овој регион да се припои кон Руската Федерација. Централниот дел од првичниот руски план за

ПРОРУСКИТЕ ВЛАСТИ ВО ХЕРСОН ПЛАНИРААТ ПРИПОЈУВАЊЕ КОН РУСИЈА!

Украинскиот регион Херсон, кој е под окупација на руските сили, планира да побара од рускиот претседател Владимир Путин да го припои кон Русија, објави руската новинска агенција ТАСС, цитирајќи тамошен официјален претставник на