Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

река

СЕ РЕДАТ ЛОШИ ВЕСТИ – Поради невидената суша во Европа е запален алармот: “ПРЕСТАНЕТЕ ДА…

Речиси сите француски региони воведоа ограничувања на вода, а земјоделците се борат да ги наводнуваат своите посеви По веста за пресушување на европските водни патишта, реките По и Рајна, доаѓаат лоши вести за снабдувањето со вода за

Масовен помор на риби во чешката река Таја

Чешките рибари и пожарникари денеска почнаа да ги отстрануваат пцовисаните риби од реката Таја по смртоносното цветање на алгите. Се претпоставува дека најмалку една недела ќе се расчистува реката во близина на Брецлав од

Шестгодишно дете се удави во реката Пена во Тетово.

Шестгодишно дете го изгуби животот откако денеска околу 13 часот паднало во реката Пена во Тетово.  Детото живеело во населбата веднаш по последниот мост на реката Пена на т.н. Индустриска улица каде куќите се непосредно до речното

Оваа река е “водниот херој” за спасот на Киев – Русите немаа решение за ова и…

Остриот мирис е првото нешто што ќе го осети секој што ќе се приближите до потопеното украинско село Демидив. Другата работа се бројните остатоци од војната. Третото се дрвјата на кои тенковите и минофрлачите на агресорот им ги