Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Саули Ниниста

И ПОКРАЈ ЗАКАНИТЕ ОД РУСИЈА, ФИНСКА ОДЛУЧИ: “Одиме во НАТО! Со нив ќе бидеме појаки, барањето ќе се…

Откако Шведска, која во средата потпиша стратешко одбранбено партнерство со Велика Британија и најави влез во пактот за НАТО, за тоа се одлучи и соседна Финска, две скандинавски земји кои досега имаа неутрален статус, но решија да се