Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Светски ден на слобода на медиумите

Македонија на 57. место според Индексот на слобода на медиуми на Репортери без граници!

Македонија е на 57-мо место на листата од 180 земји според Индексот на слобода на медиумите на Репортери без граници за 2022 година, што е скок од 33 позиции во однос на лани кога беше рангирана на 90. место. Во Извештајот за

Мотото под кое денес се одбележува Светскиот ден на слободата на медиумите гласи: „Престанете да ги…

„Престанете да ги шпионирате новинарите“ е мотото под кое денеска се одбележува Светскиот ден на слободата на медиумите, 3 Мај. Светскиот ден на слободата на медиумите ќе се одбележува на различен начин – во Франција е најавена