Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Светски ден на Црвениот крст

Македонија денеска традиционално ќе го одбележи 8. мај – Светскиот ден на Црвениот крст!

Под мотото „Биди човечен/Bëhu njerëzo“, оваа година Црвениот крст на Република Северна Македонија традиционално ќе го одбележи 8 мај – Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина. Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената