Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

уништи

Зеленски: „До 7. мај руската армија уништи или оштети речиси 200 места на културно наследство!“

Украинскиот претседател Володимир Зеленски изјави дека речиси 200 места од украинското културно наследство биле погодени или уништени откако Русија на 24 февруари ја почна инвазијата врз неговата земја, пренесе ДПА. До 7 мај руската