Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

црна дупка

Астрономите во чудо: Пронајдена многу необична црна дупка, сосема различна од другите

Универзумот веројатно никогаш нема да престане да не изненадува. Астрономите пронајдоа нова црна дупка во галаксија која се граничи со Млечниот Пат, која е сосема поинаква од другите. Оваа црна дупка е единствена по тоа што е -

ОБЈАВЕНА ФОТОГРАФИЈА: Астрономите пронајдоа супермасивна црна дупка во нашата галаксија!

Астрономите денеска објавија дека пронашле супермасивна црна дупка во центарот на Млечниот Пат. Објавена е и фотографија од она што американската астрофизичарка Феријал Озел го нарече „нежен гигант“. Озел е ангажирана на