Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Шин Фејн

„ДОМИНО ЕФЕКТ“ ПОСЛЕ БРЕГЗИТ: Политичкиот потрес во Северна Ирска полека води кон распад на…

Политичките превирања се добар концепт. Иако тоа не е дефинирано од весниците во Ирска или Северна Ирска, досега. Шин Фејн, партија формирана од политичкото крило на Ирската републиканска армија, победи на локалните избори во

ПОБЕДА НА ШИН ФЕЈН: На изборите во Северна Ирска за првпат победија ирските републиканци!

Според резултатите од изборите во Северна Ирска, Шин Фејн, кој претходно гласаше како политичко крило на Ирската републиканска армија, за првпат во историјата освои мнозинство гласови во Парламентот на Северна Ирска, јавува Би-би-си.