Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Јевхенија Филипенко

СПЕЦИЈАЛНА СЕСИЈА – Советот за човекови права на ОН оваа недела ќе дебатира за Украина и…

Советот на Обединетите нации за човекови права (УНХРЦ) оваа недела ќе одржи специјална седница за Украина, на покана од Киев, на која ќе се разговара за ситуацијата во земјата, вклучувајќи ги и извештаите за масовни жртви во Мариупол.