Tag: Александар Лукашенко

Лукашенко излезе на прес-конференција во воена униформа и ја обвини ЕУ и Литванија за убиство на мигранти

Белорускиот претседател, Александар Лукашенко, во понеделникот ја обвини Литванија за убиство на мигранти, по дадените соопштенија за .... 

Лукашенко пристигна на границата со Полска и беше пречекан со аплауз од мигрантите, им порача дека ќе бидат обезбедени со се што им е неопходно (видео)

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, го посети граничниот премин Бругзи со Полска, каде мигрантите се обидуваат да влезат .... 

Лукашенко предупредува: Америка сака да предизвика војна, и други држави да се борат за нив!

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, изјави дека САД, користејќи ги Полска, балтичките земји, Украина, како и мигрантската .... 

Лукашенко: Апсолутно е можно белоруските сили да им помогнале на мигрантите да влезат во Полска, бидејќи ние сме Словени и имаме срце

Белорускиот претседател Александар Лукашенко, изјави дека е апсолутно можно неговите воени сили да им помогнат на мигрантите да преминат .... 

Дали Лукашенко ја загуби битката со кризата на границата, или пак ова е само уште еден нов маневар на Минск!?

Белорусија денеска започна да превезува мигранти од граничниот премин Кузница-Брузги со Полска, соопшти полската влада, истакнувајќи дека ....