Tag: ЕУ

Повеќето Европски држави го затворија воздушниот сообраќај со Јужна Африка поради новата варијанта на Ковид-19

Европската Унија сака нејзините земји-членки да го запрат воздушниот сообраќај со Јужна Африка и неколку околни земји поради појавата .... 

Лукашенко: Апсолутно е можно белоруските сили да им помогнале на мигрантите да влезат во Полска, бидејќи ние сме Словени и имаме срце

Белорускиот претседател Александар Лукашенко, изјави дека е апсолутно можно неговите воени сили да им помогнат на мигрантите да преминат .... 

Џо Бајден во Белата куќа ја прими Фон Дер Лајен, разговараа за Западен Балкан, дали Македонија ќе има корист од тоа?

Претседателот на Соединетите Американски Држави, Џо Бајден, во Белата куќа во Вашингтон се сретне и разговараше со Урсула Фон ....