Tag: France

Илјадници Муслимани на протести: Мора да запрат навредите за пророкот Мухамед!? Или богухулниците ќе бидат казнети со обезглавување!?

Десетици илјади муслимани протестираа во Пакистан во врска со повторното објавување на карикатури на исламскиот пророк Мухамед во францускиот .... 

Не им доаѓа памет: Шарли Ебдо ќе ги објават истите карикатури за Пророкот Мухамед поради кои беа цел на териристички напад!

Францускиот сатиричен магазин Шарли Ебдо денес повторно ги објави карикатурите на исламскиот пророк Мухамед, кои на исламистичките напаѓачи .... 

Помошникот на Трамп: САД беа поразени во Советот за безбедност! Прв пат Америка остана сама и изолирана!

Помошникот на американскиот претседателот за национална безбедност Роберт О’Брајан изјави дека Соединетите држави претрпеле пораз во .... 

Лошо за Македонија: Големо враќање на Франција на Блискиот исток и во Медитеранот со поддршка на Грција!

Изјавата на францускиот претседател Емануел Макрон, дека неговата земја ќе го зголеми военото присуство во источниот Медитеран, е продолжение ....