Tag: International Court of Justice

Хаг ќе поднесе овбинение против повеќе албански лидери од Македонија кои имале активно учество во војната во Косово!?

Поранешниот претседател на Косово, Хашим Тачи, денес ќе се појави пред Специјалниот суд, а како што процени директорот на Меѓународниот .... 

Хашим Тачи и лидерите на УЧК се обвинети за убиство на 87 лица!? Хашките обвинители тврдат дека имаат цврсти докази, а на Тачи му се заканува сериозна затворска казна!?

Претседателот на Косово, Хашим Тачи, е лично одговорен за најмалку 87 убиства на Србите, но и на Албанците кои се…

Ратко Младиќ е сериозно болен, лекарите во Хаг се сомневаат на топлотен удар. Му препишале терапија со три вентилатори во неговата ќелија!

Пензионираниот генерал, Ратко Младиќ, осомничен за воени злосторства, сè уште има висока температура, а поради неможноста за контакт со ....