Tag: Lukashenko

Лукашенко: Ситуацијата на нашата западната граница е иста како во СССР пред почетокот на Втората светска војна!

Белорускиот претседател Александар Лукашенко вели дека сегашната состојба на западната граница на земјата потсетува на ситуацијата во .... 

Како ЕУ и длабоката држава од Минск и Белорусија прават нова Украина. Детали како се спроведува целото сценарио!

Ако во Белорусија не се работеше за спроведување на обоена револуција, ниту францускиот претседател Емануел Макрон, ниту неговите колеги ....