Tag: Lukashenko

Зошто е битката за Белорусија? Преку неа поминуваат главните руски нафтени коридори за Западна Европа!

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека сака соседна Белорусија да ги реактивира замрзнатите планови за поблиска интеграција со .... 

Протестите се контролирани од Велика Британија, Полска и Чешка! Прислушкувани се нивните телефонски разговори!?

Лукашенко тврди дека протестите биле организирани од Полска, Велика Британија и Чешка. Белорускиот претседател Александар Лукашенко изјави ....