Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Спутник М

Во Русија одобрена вакцина за деца на возраст од 12 до 17 години

Руското Министерство за здравство ја одобри вакцината Спутник М за адолесценти на возраст од 12 до 17 години. Според вицепремиерката на Русија, Татјана Голикова, децата на возраст над 12 години ќе се вакцинираат во согласност на нивните