Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Техеран 2015

Во Виена се е подготвено за осмата рунда предовори за иранската нуклеарна програма, САД не…

Во Виена се е подготвено за продолжување на преговорите за целосно спроведување на меѓународниот договор за иранската нуклеарна програма од 2015 година. Главен модератор на осмата рунда преговори во австриската престолнина ќе биде

Иран ја отфрли изјавата на западните земји за нивната нуклеарна програма на Г-20 самитот во Рим,…

Техеран денеска ја отфрли заедничката изјава на лидерите на четирите западни земји од маргините на состанокот на G-20 во Рим на кои се зборуваше за иранската нуклеарна програма. Иран јасно кажа дека позицијата на западните лидери „не ја

Дали ќе легнат на брашно? Иран се согласи да седне на тркалезна маса!? Што ќе биде бомбата што ја…

ЕУ и светските сили се обидуваат да ги обноват разговорите со Иран во Виена за повторно активирање на договорот со Техеран од 2015 година. Иран се согласи да ги продолжи разговорите со светските сили за својата нуклеарна програма од