Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

Везув

Експлозија како од атомска бомба пред речиси 2.000 години

Италијански археолог ја спореди ерупцијата на Везув во 79-та година со фрлањето атомска бомба во Втората светска војна. Археологот Доменико Камардо вели дека уништувањето на Помпеја и блискиот Херкуланеум од ерупцијата на Везув во 79-та