Веста за неговата смрт ја потврди актерот Моамер Касумовиќ.

Му дијагностицирале рак на белите дробови, неодамна бил пуштен од болница и бил во куќа во Загреб, а според медиумите, тој не ја напуштил куќата поради епидемиолошката состојба.

Мустафа Надаревиќ е роден во Бања Лука во 1943 година.

Иако живеел и работел во многу градови на поранешна Југославија, поголемиот дел од животот го поминал во Загреб.

Mustafa Nadarević