Владините медиуми блиски до власта и Путин, прерано ја објавја веста за можното апсење на Навалини.

НАВАЛНИ ВЕЧЕРВА ВО МОСКВА: Опозицијата се подготвува да го пречека, можно е апсење веднаш штом зачекори во Русија

Ова е дел од објавата на најблискиот медиум до власта во Русија.

Останува да се види дали властите ќе дозволат враќањето на Навални да се претвори во еден вид митинг. Атмосферата се вжештува низ одредени руски страници затоа што „Росбалт“ објави дека координаторот на седиштето на Навални таму и неколкумина негови приврзаници биле приведени во Санкт Петербург. Тие не смеат да патуваат во Москва. Исто така не е дозволено на аеродромот “Пулково”, во Санкт Петербург, да лета за Москва, фоторепортерот на “Медијазон”, Давид Френкел.

Луѓе од опозицијата се собираат на дочек на Навалини ,можни немири во главниот град на Русија. Путин изјави дека се е под контрола и дека нема потреба од паника и дека се ова е рутинска работа за неговата вредна полиција.