Дритон Вејсели односно популарниот Таљат од Преспав кој изминатиов период беше вистинска сензација на ТВ екраните со многу интересен фејсбук на статус, кој во суштина е и навистина реален:

Сегде го пикаме носот,освен под маска, стои во фејсбук статусот.

И навистина кога човек ќе размисли подобро, тоа е така. Многу од нас си го пикаат носот таму каде што не му е местото, но никако да ги разберат препораките за носење маска, која не само што треба да е околу вратот, туку треба да го покрие и носот и устата.

Актерот Дритон Вејсели стана популарен по неговата улога како Таљат рецепционерот од „Преспав“. Тој со својата харизма, смисла за хумор и изглед ги освои симпатиите на оние кои изгледале барем една епизода од „Преспав“. А оние кои гледале барем една, сигурно ги гледале и сите други епизоди.

Добар ден, пансион Преспав. Јас сум Таљат, Како моемо некако да ви помогнемо? – со овие зборови рецепционерот се обраќа на своите гости уште на првиот работен ден во „Преспав“.


Напишете коментар