Тапанарот на бендот Амадеус, кој почина во вторникот како резултат на коронавирусот, Бојан Златановиќ Токан – беше погребан денес на гробиштата Шпитоj во Лесковац. Најшокантниот момент на погребот беше кога синот на починатиот тапанар рече:

  • Тато, те сакам најмногу. Тато, јас секогаш ќе бидам со тебе во мојата меморија – рече синот на Токан, кој има само 6 години.

По ова, никој не можеше да ги запре солзите, а потоа одекна плаот на нговата мајка .

Почивај во мир голем човеку !