Поранешниот гувернер на Илиноис, Род Благојевиќ, рече дека кражбата на изборите е „длабока и раширена традиција“ во поголемите градови под контрола на демократите.

Благојевиќ рече дека е вистина дека демократите крадат гласови во Филаделфија и дека изборната кражба најверојатно не е ограничена на само еден град.

„Мислам дека не е ограничено на Филаделфија.  Инстинктите ми кажуваат дека изборните измами се случуваат и во други градови, како што се Атланта, Детроит, Милвоки и Лас Вегас.  „Излегувајќи од демократскиот политички естаблишмент во Чикаго, знам како тие работат“, изјави Благојевиќ.

Тој посочи дека демократите го контролираат политичкиот апарат што брои гласови, избирачки места и луѓе што бројат гласови и додаде дека демократската измама на изборите е „традиција што ја почитува времето“.

Поранешниот гувернер на Илиноис тврди дека избирачките места кои ги контролираат демократите престануваат да ги бројат гласовите кога нивниот кандидат заостанува, а потоа „кражбата започнува среде ноќ“.

„Тоа го видовме во голем број, во невиден број градови на овие избори.  „Градовите се евакуираат со широко распространета измама, бидејќи корумпираните мејнстрим медиуми не се заинтересирани да го штитат нашиот Устав“, рече Благојевиќ.

„Тие само сакаат да го победат Доналд Трамп по секоја цена.  Демократите не само што му крадат избори на претседателот, туку ги крадат и на американскиот народ.  Ова е неверојатно опасно за нашата демократија и за нашите слободи.  Ова е критичен момент во нашата историја “, додаде тој.
Според него, Американците треба да застанат и мирно да протестираат против политичкиот естаблишмент.

„Причината е поголема од поддршката за претседателот, станува збор за фер и слободни избори“, заклучи Благојевиќ.