Малолетник од околината на Шабац бил испрашуван под сомнение за сексуално вознемирување на сосед 11 години помлад, а случајот во полицијата го пријавиле родителите на жртвата

Момче (15) од село во близина на Шабац е уапсено вчера, откако родителите на девојчето (4) пријавиле дека ја силувал, а според првите резултати од истрагата, најверојатно не станува збор за кривично дело силување, туку за сексуално вознемирување! Како што дознаваме, случајот наводно се случил на 21 декември, а малолетникот по сослушувањето бил пуштен да се брани од слобода.

Хоророт се случил, наводно, додека осомничениот престојувал во куќата на неговите соседи. Дека нешто се случило, откриле родителите на четиригодишното дете кога наводно им рекла дека соседот и ветил дека ќе и купи јајце ако не каже никого што се случило. Откако детето зборуваше за тоа и за ветувањето, родителите почнаа да ја испрашуваат и преку разговорот заклучија дека соседот ја нападнал нивната ќерка – вели изворот и додава дека загрижените родители отишле во полиција и пријавиле силување.