Предраг Живковиќ Тозовац во мај минатата година беше опериран од каротидна болест, а набргу по операцијата изјави дека е добро и дека нема сомнеж дека повторно ќе може да пее.

За жал, Тозовац сега рече дека повеќе нема да имаме можност да го слушаме, барем не во живо, бидејќи тој остана без прекрасен глас.

“За жал, лекарите ми ги уништија гласните жици за време на операцијата. Отпрвин имав проблем со говорот, но за среќа ми се врати. Сега зборувам нормално, но не можам да пеам. Сега можам само да пеам”, рече пејачот и додаде дека одби да оди на операција на гласните жици.

Predrag Živković Tozovac

“Тие ми предложија интервенција на моите гласни жици, но јас сум скептичен. Се надевам дека со текот на времето тие сами ќе се опорават. Да бев неколку децении помлад, веројатно ќе страдав затоа што не можам да пеам, бидејќи музиката е мојот живот”, рече Тозовац.