Доналд Трамп ќе и се обрати на јавноста во следните часови, потврди Белата куќа. Засега не е точно прецизирано кога Претседателот ќе и се обрати на јавноста.

Да, претседателот ќе и се обрати на јавноста. Дури и ако не прогласи победа, соопшти Белата куќа.

Според податоците што сега пристигнуваат, Бајден нема причина за задоволство. Имено, во Флорида и Џорџија тој е значително полош отколку во анкетите и двете држави, а во случај на победа таму, ќе му беше овозможен лесен пат до 270 или повеќе електори.

Според анкетите, Бајден водеше од два до пет проценти во Флорида, а по пребројувањето на 91 отсто од избирачките места, Трамп води со 51 до 48 проценти. Во Џорџија, која се сметаше за израмнета, Трамп сега води со 56 до 43 проценти по преброени 54 проценти од гласовите.