Трамп нема да учествува во виртуелната дебата со Бајден, која е официјално предложена!

Откако Комисијата за претседателски дебати објави дека втората дебата меѓу американските претседателски кандидати Доналд Трамп и Џо Бајден ќе биде виртуелна, Трамп најави дека нема да учествува во тоа.

Трамп рече дека предложениот формат е неприфатлив.

Нема да водам виртуелна дебата, рече тој.

Комисијата за организирање на претседателската дебата на САД (ЦПД) објави дека следната телевизиска дебата меѓу Доналд Трамп и Bо Бајден на 15 октомври ќе биде виртуелна поради инфекцијата со коронавирус на Трамп. Американскиот претседател веќе објави дека не сака да учествува во тоа.

ЦПД објави дека дебатата ќе се одржи во стилот на дискусии со граѓаните како што е планирано, но Трамп и демократскиот кандидат Бајден во неа ќе се вклучат од оддалечени локации, додека гласачите и модераторот ќе им поставуваат прашања од предвидената локација во Мајами.

Веста дојде откако Трамп објави дека физички ќе учествува во дебатата иако дотогаш може да биде уште заразен.