Американскиот претседател Доналд Трамп планира да учествува на претседателската дебата закажана за 15 октомври со демократскиот противник Џо Бајден.

Таков е планот и покрај фактот дека тој заболел од коронавирус, изјави неговиот портпарол Тим Мурто.

Иако се очекувше долго да се опоравува од коронавирусот секпак тој брзо го надмина и веќе се подготвува за дебатата. Тој додаде дека не сака да има дилеми дали ќе учествува на дебатата .