Нема појава на коронавирус во туристичкте места во Турција. Зголемување на бројот на нови случаи е забележано само во Анкара, Дијарбакир, Газиантеп, Коња и Истанбул, соопшти Министерството за здравство на Турција.

Голем број медиуми јавија вчера дека има појава на коронавирус во турските летувалишта, повикувајќи се на изјава на турскиот министер за здравство Фахретин Коџа.


Напишете коментар