Драган Шево најверојатно имал намера да го убие монахот Стефан Ашиќ доколку не сакал да му позајми пари, затоа што дошол во манастирот Глоговац со нож.

Изворот открива дека Шево дошол во манастирот Глоговац кај Шипово на 7 декември околу 18,30 часот и веднаш отишол во пансионот каде што го нашол Аџиќ.

“Го познаваше долго време, затоа што често доаѓаше во манастирот. По краток разговор со отец Стефан, тој го замоли да му даде одредена сума пари, за да може да ги врати долговите што ги има кон другите луѓе”, вели изворот на Српскаинфо.

Монахот Стефан одбил да му ги даде парите, а потоа Шево го извадил ножот што го имал со себе и по кратка расправија, тој двапати го прободел Аџиќ во пределот на десната страна на градите.

„После тоа, тој најде и украде хартија и монети вредни меѓу 1.200 и 1.300 евра, во различни валути, на повеќе места во зградата“, објасни споменатиот извор.