Миливоје Ловреновиќ (50), угостител од Градишка, осомничен за убиството на Страхиња Стојановиќ (30) во Нов Белград на 13 септември, беше идентификуван врз основа на тетоважи и лузни забележани на камерите за видео надзор.

Како што може да се види на тие снимки, Ловреновиќ користел електричен велосипед на денот на злосторството, а тој со ранец носел експлозив на грбот, пишува Информер.

За да ја направи бомбата поубиствена, убиецот наводно ставил разни штрафови во неа.

Според изворот на овој лист, Ловреновиќ возел електричен велосипед покрај Храмот Свети Сава, а потоа се спуштил низ центарот на градот до реката Сава, каде што го преминал мостот кон страната на Нов Белград.

Според него, Ловреновиќ бил снимен од десетина камери на патот, вклучително и онаа во елитната населба „Вест 65“ во Нов Белград, каде убиецот поставил бомба под БМВХ5 на Страхиња во подземната гаража.

Откако ја постави бомбата, чекаше Стојановиќ да излезе на улица со џипот, а потоа го активираше експлозивот по телефон, Лореновиќ се упати кон Сава и го фрли велосипедот во вода.

Ја смени облеката на брегот, а камерата потоа го фати без кацига, а на видеото јасно се гледаше неговото лице. Истата камера ја сними лузната на Ловреновиќ на ногата. Откако се пресоблекол, осомничениот побегнал и оттогаш камерите не го „фатиле“. Се претпоставува дека тој веднаш избегал од Србија, илегално преку Дрина – вели изворот на весникот.