Стартот на учебната година ќе биде пролонгиран поради неопходноста од правење на законски измени за наставниот процес

На утринскиот состанок на Комисијата за заразни болести каде присуствувале и министрите Адеми и Филипче, било укажано дека за да има скратени часови со физичко присуство на децата во училиштата, мора да има Собрание и Влада за да бидат направени измени во законите. Тоа значи дека стартот на учебната година ќе зависи од преговорите и формирањето на новата Влада.


Напишете коментар