„Мерките кои треба да се исполнат за да отворат угостителските објекти се ригорозни“, порачуваат од Туристичко-угостителската комора.

Од таму порачуваат дека се дозволува работа со 30 проценти од капацитетите, а трошоците за плати, сметки, кирии, остануваат исти.

– Со ваков протокол нема економска логика голем дел од нив да ги отворат терасите, порачаа тие.


Напишете коментар