Медицинската сестра објави слики што го запрепастија светот.
Кетрин Ајви, медицинска сестра од Америка, која работи на одделот за интензивна нега, ги сподели своите слики на Твитер пред и по пандемијата. Кетрин, вели таа, ја започнала својата кариера непосредно пред пандемијата, а резултатот е овој:

„Ја сакам мојата работа, го сакам она што го работам. Јас навистина не очекував да ја започнам својата кариера среде една крајно исполитизирана пандемија, но животот, како пандемијата, е брз и непредвидлив. Во овој момент не би работела ништо друго освен мојата работа. Грижата за пациентите е моја чест и благодарна сум за оваа можност.“

Сепак, тоа ве уништува кога гледате како умираат луѓе чија смрт можеше да се спречи. Ужасно е што сите умираат на ист начин. Поразително е што луѓето го игнорираат здравиот разум и дека една страшна болест е толку исполитизирана. Вистината е дека Ковид-19 е сурова болест и не би му ја посакал на мојот најголем непријател. Ве молиме, разберете дека кога преземате мерки на претпазливост, вие не само што се заштитувате себеси, туку и сите околу вас – додаде таа на сликата.