Новинарот Васко Ефтов имаше онлајн интервју за порталот Roma News. Во интервјуто беа опфатени многу теми почнувајќи од пописот до промената на името.

Според Ефтов главниот притисок на овој попис ќе биде врз ромското население кое ќе биде под силен притисок да биде албанизирано.

На овој попис ние ќе видиме дали ќе продолжи да функционира стратегијата за развој на бинационална држава или ќе биде реализирана стратегијата едно општество за сите на Заев која на изборите на 15 јули помина лошо кај Албанците.

Разговорот траеше скоро 90 минути и целиот разговор можете да го погледате на следниот линк:

Specijalno Face to Face Misafiri Vasko Eftov vo Centar

Specijalno Face to Face Misafiri Vasko Eftov vo Centar

Posted by Roma News on Tuesday, January 26, 2021