Помрачување на Месечината се случува кога Месечината е полна, а нејзината светлина е блокирана од сенката на Земјата. Тоа ќе се случи на 5 јуни во 21:24 часот. Овој природен феномен делумно или целосно ќе биде видлив во поголем дел на Европа.

Овој природен феномен ќе биде видлив во поголемиот дел од Европа, но последиците што ќе ги остави се многу поинтересни. Првата лунарна еклипса е во Стрелец, што е огнен знак.

Астролозите велат дека помрачувањето на Месечината е време на мистерии и време за подзастанување и преиспитување на самиот себе, за повторно согледување на работите, но од друг агол. Тоа било нова прилика да се исправат старите грешки и да се почне од почеток. Исто така, и можност да се завршат незавршените работи, но не и да се почнуваат нови.

Лунарното затемнување е време на мистерија и магија, но и измами. Значи, треба да застанете и да преиспитате, повторно да ги разгледате работите од различен агол.

Тоа е нова можност да се поправат старите грешки и да се започне од почеток. Исто така е можност да се завршат незавршени работи, но не и да се започнат нови.

Месечината е поврзана со детството, времето кога човекот е најранлив. Ова значи дека затемнувањето ќе разбуди стари емоции, но и желбата да се разделиме од оние кои влијаат на нашето минато. Ова е време на интуиција, затоа што сè ќе биде различно и променето, а внатрешното чувство е единственото нешто што треба да се поверува.


Напишете коментар