Како на претходните така и на овие Барак Обама е мета на лажни вести во Америка како и кај нас .

Тој беше обвинет дека бил со мистериозна жена која што наводно чекала негово дете . Тоа била главната причина за нивниот развод. Исто така се наведуваат повеќе неверства

“Сите овие информации се лажни , со цел да се придобие на читаност во време на избори во Америка ” – изјави Обама