Секретаријатот за цивилна заштита на Грција објави дека на 16-ти мај ќе бидат отворени 515 плажи, водејќи се по метеоролошките прогнози и најавениот топлотен бран, како и епидемиолошките податоци и предлози од инфектолозите.

Од сабота во 8 часот ќе се отворат организираните плажи со посебни правила за социјална дистанца помеѓу лежалките и мерки кои ќе треба да се почитуваат.

Викендов во Грција се очекуваат температури до 40 степени, па одлуката за отворање на плажите им се погоди. 

vikendov-grcite-kje-uzhivaat-na-515-otvoreni-plazhi-pod-koi-uslovi-kje-rabotat-02.jpg

Дивите плажи остануваат затворени за посетители, а патувањето на островите се очекува да биде дозволено од 18-ти мај, но само до оние најблиските до Атина.

Плажите ќе работат по следниве правила:


Напишете коментар