Српската православна црква објави дека митрополитот Хризостом е примен во КБЦ „Драгиша Мишовиќ“.

  • Чуварот на патријархалниот трон, беше примен во Клиничкиот болнички центар „Д-р Драгиша Мисовиќ“ во Белград на 4 декември 2020 година, во вечерните часови, поради позитивниот резултат од тестирањето за вирусот КОВИД-19 – се наведува на веб-страницата на СПЦ.

Како што беше објавено на веб-страницата на Српската православна црква, митрополитот служеше света архиерејска литургија во Пеќската патријаршија денес, на празникот на Презентацијата на Пресвета Богородица.

На крајот од богослужбата, митрополитот му оддаде почит на блажениот српски патријарх Иринеј и митрополит на Црна Гора и приморската амфилохија.