Внукот на покојниот лидер на колумбискиот нарко картел, Пабло Ескобар, открил едно од неговите скривалишта со 18 милиони долари, објави во средата мрежата „Red Mas Noticias“.

Никола Ескобар за мрежата изјави дека скривалиштето се наоѓа во неговата куќа во Меделин, градот во кој се наоѓал Пабло Ескобар.

Внукот рече дека „мапата“ го одвела до одреден дел од куќата каде открил набавка во смрдлива пластична кеса.

Децениските банкноти биле во толку лоша состојба што биле неупотребливи, се вели во извештајот.