Земјата ќе ги принуди технолошките гиганти како Facebook и Google да ги платат австралиските медиуми за објавените вести.

“Со ова ќе се зголеми економијата на нашата држава и ќе можеме со тој буџет да помогнеме на сиромашните ”

– Тоа би било чесно за работењето на австралиските медиуми. Треба да обезбедиме подобра конкуренција, подобра заштита на потрошувачите и одржливо медиумско опкружување. Се работи за иднината на австралискиот медиумски простор, додаде Фрајденберг.


Напишете коментар