Ерменскиот одред на доброволци „Шеган Магријан“ уби 20 турски специјалци во Нагорно Карабах, изјави за агенцијата “Новости-Ерменија“ портпаролот на претседателот на непризнаената република Ваграм Погосијан.

Според Погосјан, борбите се одвивале во околината на селото Аветараноц. За време на борбите, доброволците се приближија до специјалните сили, кои имаа борци и од нив убија 20.

„Само двајца успеаја да избегаат. Командантот вели дека, ако сакале, би можеле да ги убијат и тие двајца, но им дадоа можност да си го кажат на своеите што го видоа со свои очи “, рече тој.